Dawno nie zamieszczałam na blogu przepisu na żadną sałatkę, czas wreszcie to zmienić. A więc ma być szybko i smacznie. W przypadku prezentowanego przepisu z całą pewnością jest szybko i smacznie, polecam!

Składniki:

  • Ok. 6 - 7 garści makaronu falbanek
  • Szczypta soli
  • Łyżka oliwy
  • Puszka tuńczyka w zalewie własnej, ale może być też w oleju
  • Puszka kukurydzy konserwowej
  • Puszka czerwonej Fasoli
  • Jednak mała cebula
  • Jedna mała papryka czerwona
  • 2 średnie (ale nie za duże) ogórki kiszone
  • 4 łyżki z czubem majonezu

Makaron zagotować ze szczyptą soli i łyżką oliwy według przepisu na opakowaniu do miękkości. W tym czasie odsączyć tuńczyka, puszkę kukurydzy oraz fasoli, pokroić cebulę, paprykę i ogórki w drobną kosteczkę. Wszystko razem wymieszać z majonezem a na koniec dodać ugotowany, ciepły (!) makaron.

Smacznego!

About these ads